VOLG ONS OP

ONZE BEWAARLOODS

VAN HET LAND NAAR DE KLANT

We zijn er trots op ons te onderscheiden van veel concurrenten bij de oogst en het stockeren van onze producten. De bewaar-loods beschouwen we als het paradepaardje van ons bedrijf: een goed doordacht systeem dat ons in staat stelt om topkwaliteit te leveren.

De verwerking van de producten verloopt volledig conform de wettelijke bepalingen. We streven naar tevredenheid en service voor de klant als rode draad doorheen alle processen van onze werking, een proces dat we secuur opvolgen.

Bij het inschuren (het oogsten), worden de uien in de loods onmiddellijk gevuld in afzonderlijke kisten. De oogst wordt aldus hygiënisch onderverdeeld in overzichtelijke porties. Dit biedt een groot aantal voordelen:

we kunnen exact bijhouden op welke datum een partij werd geoogst en gesorteerd, dit ten voordele van versheid in de verwerking

 

de onderste lagen in een kist zijn niet onderhevig aan de druk van teveel gewicht: al onze ajuinen behouden hun hardheid

 

de gestapelde kisten bieden tussenruimte waardoor luchtcirculatie mogelijk is en vocht-kernen worden vermeden (met als gevolg dat  rotting, kiem- of schimmelvorming niet voorkomt)

de bekisting biedt de mogelijkheid voor een gemakkelijk transport en beschermt bovendien de producten bij het verplaatsen

 

bij de verwerking van onze producten kan perfect worden ingeschat hoeveel gevulde kisten er nodig zijn voor het aanbod in ons gamma

Onze oogst doorloopt een aantal procedures. Deze processen zijn geautomatiseerd met een computer-systeem dat continu zorgt voor stabiliteit. Daarnaast controleren de medewerkers het volledige parcours. We lichten de belangrijkste stappen even toe.

Het droogproces:

 

  • gevulde kisten worden direct voor de droogwand geplaatst zodat de hals van de uien snel uitdroogt
  • dit proces verloopt mechanisch door middel van grote ventilatoren die (afhankelijk van de weersomstandigheden) extra worden ondersteund met warme-lucht blazers

 

Sorteren:

 

  • de ajuinen worden ontstaart en gesorteerd volgens grootte (wat de verwerking achteraf efficiënter maakt)

 

Koeling:

 

  • de ajuinen worden vervolgens gekoeld tot 7°C in een afzonderlijke ruimte
  • het is belangrijk voor het behoud van vitamines en andere voedingstoffen dat dit geleidelijk aan gebeurt (zo voorkomen we de afbraak door een plots temperatuurverschil, het 'glazig' effect)

 

Bewaren:

 

  • de oogst wordt in een constante temperatuur bewaard, dit om het natuurlijke proces van kiemen te vermijden
  • voor een langere bewaring, wordt een koeling tot 5°C voorzien

WEBDESIGN

AS-VIDEO & NOLOXBOX